MÀSTER EN TEATRE APLICAT. CURS 2015-2016

A partir d’octubre: màster de teatre aplicat de la Universitat de València. És il·lusionant pensar que les arts escèniques puguen formar part, contundentment, de l’Educació reglada. Aquest curs és part d’eixe camí.

Allà hi seré com a responsable del taller d’escriptura dramàtica dirigit a mestres d’educació primària i secundària, d’escoles de teatre, de circ, animadors socioculturals, actrius… Qualsevol enamorat de l’ensenyament, de l’aprenentatge!

La intel·ligència que crea, que inventa, que opta, que tria entre opcions, conforma individus no dependents, reflexius, més autònoms, conscients dels impulsos, de les inèrcies, dels apegos. L’escriptura, a més a més, és una tecnologia de producció de veritats (que diria Preciado), de veritats vers un mateix i, en alguns casos, vers els altres. Perquè amb la pràctica dramàtica (escriure i posar en escena) decidim no només el com i el procés d’eixa escriptura, sinó quins personatges, quin posicionament, on, per què, com… Obligats moltes vegades a parlar-nos des de diferents “jo”. Desmentint-nos contínuament. Però deixant, al cap i a la fi, un posicionament que transcendeix amb més o menys força.

Malgrat tota aquesta grandiloqüència, la contradicció em posseïx. Per què un màster? Per què ha de ser tan car (o excloent) especialitzar-se? El termini per sol·licitar beques finalitza el 30 de juny.

Anuncios