qUI

PATRÍCIA PARDO (València, 1975). Clown, directora escènica, pedagoga i escriptora teatral.

Més de 20 obres escrites al voltant del feminisme, la lluita de classes, els vençuts: Els nostres (Teatres de la Diputació-Institut del Poble Valencià. 2018), Les solidàries (Atiro Hecho. 2017), Zero Responsables (Professió valenciana. 2010), La vaca que riuCul Kombat, El fandango de Marx, Comissura (Cia. Patrícia Pardo. 2018, 2015, 2014, 2010)…  

Professora d’escriptura dramàtica per a la Universitat de València al postgrau Teatre en l’Educació i al màster Teatre Aplicat; i de clown per a l’Escola de l’Actor de València, Escuela Off i el Centre Escalante, entre d’altres.

En 2017, Comissura Edicions publica Patrícia Pardo. Obra escollida. El volum recull una selecció de la seua obra teatral, circense i poètica, obra compresa entre el 1996 i el 2017. Eixe mateix any, l’editorial catalana RE&MA 120 recull, a l’Off Cartell 27, cinc obres de l’autora: Aristòtil ha mort, El meu nom és Maria José Guisado, El fandango de Marx, Ací! Les solidàries.

Del 2007 fins al 2019 dirigeix la companyia Patrícia Pardo, on investiga la coexistència entre el circ clàssic i el contemporani. Les tècniques que predominen en aquestes creacions són el clown gestual, la música en directe, el monòleg delirant, trapezi o equilibris. Amb la companyia realitza gira per catorze països d’Amèrica, Europa i Oceania

HISTÒRIC: Textos teatrals i circenses. Direccions d’escena. Cursos d’escriptura. Cursos de clown, fisicitat i creació escènica. Articles i ponències. Guions.

SOBRE PATRÍCIA PARDO:

L’autoria teatral valenciana del segle XXI: la consolidació de noves veus (Ramon X. Rosselló. Zeitschrift für Katalanistik – Revista d’Estudis Catalans)

Una estètica perifèrica (Isabel Marcillas. Universitat d’Alacant-Perpinyà)

Más allá de la interpretación (Ramon X. Rosselló. Universitat de València)

El cant obrer de Patrícia Pardo (Vanesa Martínez Montesinos)

Culo, culo, culo (Isabel Requena, Con la A)

 

 

Anuncios