qUI

PATRÍCIA PARDO (Alaquàs, 1975). Clown, directora escènica, pedagoga i escriptora teatral.

Més de 20 obres estrenades al voltant del feminisme, la lluita de classes i l’antifeixisme: Els nostres (Teatres de la Diputació-Institut del Poble Valencià. 2018), Les solidàries (Atiro Hecho. 2017), Zero Responsables (Professió valenciana. 2010), Cul Kombat, El fandango de Marx, Comissura (Cia. Patrícia Pardo. 2015, 2014, 2010)…  

La companyia d’arts escèniques que dirigeix ha posat en escena part de la seua producció dramàtica, que ha representat en catorze països d’Amèrica, Europa i OceaniaLes tècniques que predominen en les seues creacions són el clown gestual, la música en directe, el monòleg delirant, trapezi o equilibris.

Professora d’escriptura dramàtica per a la Universitat de València al postgrau Teatre en l’Educació i al màster Teatre Aplicat; i de clown per a l’Escola de l’Actor de València, Escuela Off i el Centre Escalante, entre d’altres.

En 2017 es publica Patrícia Pardo. Obra escollida. El volum recull una selecció de la seua obra teatral, circense i poètica, obra compresa entre el 1996 i el 2017. Eixe mateix any, l’editorial catalana RE&MA 120 recull, a l’Off Cartell 27, cinc obres de l’autora: Aristòtil ha mort, El meu nom és Maria José Guisado, El fandango de Marx, Ací! Les solidàries.

SOBRE PATRÍCIA PARDO:

L’autoria teatral valenciana del segle XXI: la consolidació de noves veus (Ramon X. Rosselló. Zeitschrift für Katalanistik – Revista d’Estudis Catalans)

Una estètica perifèrica (Isabel Marcillas. Universitat d’Alacant-Perpinyà)

Más allá de la interpretación (Ramon X. Rosselló. Universitat de València)

El cant obrer de Patrícia Pardo (Vanesa Martínez Montesinos)

Culo, culo, culo (Isabel Requena, Con la A)

Històric: Textos teatrals i circenses. Direccions d’escena. Cursos d’escriptura. Cursos de clown, fisicitat i creació escènica. Articles i ponències. Guions.

 

Anuncios